Trenul orfanilor - Christina Baker Kline

Trenul orfanilor

By Christina Baker Kline

  • Release Date - Published: 2015-12-09
  • Book Genre: Fiction & Literature
  • Author: Christina Baker Kline
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Trenul orfanilor Christina Baker Kline read online review & book description:

#1 Bestseller: New York Times, USA Today, Toronto Star

Între anii 1854 și 1929, așa-numitele „trenuri ale orfanilor“ străbăteau în mod regulat distanța dintre orașele de pe Coasta de Est și ținuturile din Midwest, ducând mii de copii abandonați, a căror soartă avea să depindă doar de noroc. Urmau să fie adoptați de o familie iubitoare sau aveau să îndure o copilărie plină de lipsuri?

De origine irlandeză, Vivian Daly a fost un astfel de copil, trimis cu trenul de la New York City către un viitor nesigur. Mai târziu, Vivian se întoarce în est și duce o viață liniștită. Dar în podul casei sale, ascunse în valize, se află vestigiile unui trecut dureros.

Atunci când, ca să scape de casa de corecție, adolescenta Molly Ayer se angajează s-o ajute pe Vivian să facă ordine în pod, se dovedește că cele două femei nu sunt atât de diferite pe cât par.

Trenul orfanilor este o poveste zguduitoare despre schimbare și curaj, despre noi începuturi și prietenii dintre cele mai neașteptate.

Kline descrie memorabil legătura dintre Molly, tânăra cu probleme emoționale din pricina criticilor neîntrerupte a căror țintă a fost, și Vivian, care își vede propria copilărie nefericită reflectată în rebela Molly. O poveste profund impresionantă, adusă la suprafață din negurile trecutului. – Kirkus Reviews

„Nimeni nu mă compătimește pentru că mi-am pierdut familia. Fiecare dintre noi are propria lui poveste tristă; altfel n-am fi aici. Sentimentul general e că e mai bine să nu vorbim despre trecut, că uitarea ne va aduce cel mai repede alinarea. Societatea pentru Ajutorare ne tratează ca și cum ne-am născut în momentul în care am fost aduși la ei, ca și cum, precum fluturii care ies din cocon, ne-am lăsat în urmă viața dinainte și, cu voia Domnului, vom începe în curând o viață nouă.“

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Trenul orfanilor book review Trenul orfanilor ePUB; Christina Baker Kline; Fiction & Literature books.

Post a review about this book